Duitsland/Roemenië/Italië 1969. Historische film van Robert Siodmak. Met o.a. Laurence Harvey, Robert Hoffmann, Michael Dunn, Honor Blackman en Harriet Anderson.

VPRO Cinema

Het tweede deel begint met het verzet van Ostrogoth Hoffmann die wil dat er vrede komt. Zijn keizerin Anderson kan slechts aan wraak denken. Ze verraadt Harvey op een arglistige manier en de bloedige strijd gaat weer verder. Het pseudo-historische gelul van deel een gaat onverstoord verder en is er beslist niet boeiender op geworden, maar gelukkig wel korter. Ladislas Fodor bewerkte de roman van Felix Dahn ditmaal alleen, terwijl Richard Angst weer achter de camera stond. Voor de internationale release werden beide delen samengesmolten tot één film van 95m en op de markt gebracht als STRUGGLE FOR ROME, waar helemaal geen samenhang meer in terug te vinden is. Spijtig genoeg zou dit de zwanezang worden van Siodmak, een regisseur die toch heel wat sterke prenten op zijn naam heeft staan.

credits

Regie:
Robert Siodmak
Cast:
Laurence Harvey, Robert Hoffmann, Michael Dunn, Honor Blackman, Harriet Anderson, Ingrid Brett, Lang Jeffries, Florin Piersic
Muziek:
Riz Ortolani
Jaar:
1969
Alt. titels:
Lupta Pentru Roma, Struggle For Rome 2, Guerra per Roma, La, Verrat, Der
Genres:
Historische film
Landen:
Duitsland, Roemenië, Italië

op televisie
0 uitzendingen