Frankrijk 1988. Familiefilm van Sébastien Japrisot. Met o.a. Laetitia Gabrielli, Daniel Desmars, Anne Parillaud, Eric Damain en Giselle Pascal.

VPRO Cinema

Japrisot, romanschrijver maar vooral een succesvol scenario- en dialoogschrijver heeft van alles en nog wat gedaan op het terrein van de thriller. Twaalf jaar na LES MAL-PARTIS heeft hij nu weer eens zo'n film gemaakt. Een warrige en gecompliceerde geschiedenis langs twee lijnen die op kunstmatige wijze samenkomen in Cap-des-Pins in de gedaante van een jonge vrouw die op zoek is naar haar identiteit en een kermiskoopman, psychopaat en moordenaar, die de aanblik van het geluk van anderen niet kan verdragen. Waarom een zo gemaakt, onnatuurlijk en pijnlijk figuur opgevoerd in deze geschiedenis, terwijl de film zo goed begon? Het loopt natuurlijk slecht af maar de geloofwaardigheid van de personages is halverwege verloren gegaan. Jammer.

credits

Regie:
Sébastien Japrisot
Cast:
Laetitia Gabrielli, Daniel Desmars, Anne Parillaud, Eric Damain, Giselle Pascal, Jean Gaven, Pascale Pellegrin, Cathy Esposito, France Dougnac
Muziek:
Éric Demarsan
Jaar:
1988
Genres:
Familiefilm, Film noir
Trefwoorden:
Jeugdfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Juillet en Septembre (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken