Verenigde Staten 1953. Musical van Don Weis. Met o.a. Donald O'Connor, Debbie Reynolds, Una Merkel, Allyn Joslyn en Jim Backus.

VPRO Cinema

Deze amusante muzikale komedie gaat over eerzuchtig revuedanseresje Reynolds dat ervan droomt een grote ster te worden. Haar behoudende en goedbedoelende ouders zouden graag zien dat ze gaat trouwen met Anderson, de zoon van een rijkgeworden kartonfabrikant. Assistent fotograaf O'Connor is knal op d'r en paait haar met de belofte dat hij haar foto op het omslag van het bekende tijdschrift 'Look' zal laten zetten. Met de hulp van zijn baas Backus, die regelmatig werk aan 'Look' aflevert, maakt hij een goedlijkende dummy van een omslag, maar op een gegeven moment komt zijn bedrog uit. Hoewel Reynolds een illusie armer is, gaat de film naar een voorspelbare finale. George Wells en Ruth Brooks Flippen bewerkten het vrolijke, romantische verhaaltje van Laszlo Vadnay tot scenario. De fotografie is van Harold Rosson.

credits

Regie:
Don Weis
Cast:
Donald O'Connor, Debbie Reynolds, Una Merkel, Allyn Joslyn, Jim Backus, Richard Anderson, Noreen Corcoran, Robert Taylor, Les Treymayne
Camera:
Harold Rosson
Muziek:
Josef Myrow, Skip Martin
Jaar:
1953
Genres:
Musical, Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Lichte komedie, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

I Love Melvin (1953) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken