Italië 1966. Western van Sergio Corbucci en Sergio Corbussi. Met o.a. Mark Damon, Ettore Manni, Valeria Fabrizi, Franco de Rosa en Giulia Rubini.

VPRO Cinema

Een premiejager haalt zich de wraak op de hals van de jongste broer van mannen, die hij in opdracht heeft geliquideerd en wordt door de (overigens bevriende) sheriff wegens verboden wapenbezit in de gevangenis gestopt. De stad wordt belegerd, waarna de sheriff een beroep moet doen op de dynamiet-deskundigheid van zijn vriend die daarna de tegenstander kan doden. Deze vroege spaghetti-western is interessant omdat het eigen gezicht van het genre zich voorzichtig begint af te tekenen. In plaats van de door arrestatie op non-actief gestelde wreker, is de sheriff (naar Hollywood-voorbeeld) nog de echte held en de barokke mateloosheid breekt alleen in de laatste scène pas door. Scenario van Adriano Bolzoni en Franco Rosetti. Camerawerk van Riccardo Pallottini. Ook bekend als RINGO AND HIS GOLDEN PISTOL.

credits

Regie:
Sergio Corbucci, Sergio Corbussi
Cast:
Mark Damon, Ettore Manni, Valeria Fabrizi, Franco de Rosa, Giulia Rubini, Loris Loddi, Andrea Aureli, Pippo Starnazza, Nino Vingelli
Scenario:
Adriano Bolzoni, Franco Rossetti
Productie:
Joseph Fryd
Camera:
Riccardo Pallottini
Muziek:
Carlo Savina
Jaar:
1966
Alt. titels:
Ringo and His Golden Pistol, Ringo and his Golden Pistol, Ringo Au Pistolet D'or
Genres:
Western, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Johnny Oro (1966) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken