Verenigde Staten 1976. Misdaad van Michael Miller. Met o.a. Yvette Mimieux, Tommy Lee Jones, Robert Carradine, Frederic Cook en Severn Darden.

VPRO Cinema

Mimieux wil een nieuw leven beginnen en ze verhuist van de Westkust naar New York. Onderweg wordt ze beroofd door een stel lifters. Zonder geld of papieren zoekt ze onderdak in een nabijgelegen motel. De uitbater probeert haar te verkrachten, zonder succes. Als de politie arriveert, beweert hij ijskoud dat Mimieux hem wou bestelen. Ze wordt opgesloten en dat is nog maar het begin van haar lijdensweg. Niet erg originele, maar harde, actiefilm met een heldin die zich staande moet houden in een wereld van verkrachters. Het scenario van Donald Ogden Stewart bevat een overvloed aan actie, geweld en seks, elementen die volgens producer Roger Corman succes garanderen. Bruce Logan hanteerde de camera. Miller gebruikte delen van het scenario ook voor zijn tv-film OUTSIDE CHANCE (1978).

credits

Regie:
Michael Miller
Cast:
Yvette Mimieux, Tommy Lee Jones, Robert Carradine, Frederic Cook, Severn Darden, Howard Hessemann, Britt Leach, Mary Woronov, John Lawlor, Betty Thomas, Patrice Rohmer
Productie:
Jeff Begun
Camera:
Bruce Logan
Muziek:
Loren Newkirk
Jaar:
1976
Alt. titels:
Gefangen in Jackson County
Genres:
Misdaad, Drama, Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Gevangenisfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Jackson County Jail (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken