Verenigd Koninkrijk 1977. Avonturenfilm van Tony Richardson. Met o.a. Ann-Margret, Peter Firth, Michael Hordern, Beryl Reid en Jim Dale.

VPRO Cinema

De schelmse avonturen van de 18e eeuwse Joseph Andrews (Firth), een zoon van arme ouders die ondergebracht wordt bij een rijke familie. Alle dienstmeisjes proberen hem te versieren, maar zijn hart hoort toe aan Fanny (Ogle). Het gezinshoofd sterft, en hij valt ten prooi aan de avances van diens veel jongere echtgenote Lady Booby (Ann-Margret). Hij moet niets van haar hebben. Woedend over deze afwijzing jaagt ze hem het huis uit, waarna zijn avontuurlijk leven begint. Poging van Richardson om het succes van TOM JONES te herhalen, maar deze film mist de speelsheid en vooral de originaliteit van voornoemde. Allan Scott en Chris Bryant bewerkten de roman van Henry Fielding, maar hun schets van het Victoriaanse Engeland is minder cynisch. Ook de mooi ogende fotografie van David Watkin en de zwierige score van John Addison krijgen de film niet boven de middelmaat uitgetild.

credits

Regie:
Tony Richardson
Cast:
Ann-Margret, Peter Firth, Michael Hordern, Beryl Reid, Jim Dale, Natalie Ogle, Peter Bull, John Gielgud, Wendy Craig, Ronald Pickup, Murray Melvin, Vanessa Millard, Kenneth Cranham, Karen Dotrice, James Villiers, Hugh Griffith
Scenario:
Tony Richardson, Chris Bryant, Allan Scott
Productie:
Neil Hartley
Camera:
David Watkin
Muziek:
John Addison
Schrijver:
Henry Fielding
Jaar:
1977
Alt. titels:
Die Abenteuer des Joseph Andrews
Genres:
Avonturenfilm, Komedie, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Cult
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Joseph Andrews (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken