Verenigde Staten 1980. Drama van Richard Donner. Met o.a. John Savage, David Morse, Diana Scarwid, Amy Wright en Tony Burton.

VPRO Cinema

Savage is mank geworden tijdens een mislukte zelfmoordpoging. In Max`s bar, een ontmoetingsplaats voor gehandicapten, treft hij personen van allerlei slag, die ondanks hun handicap in het leven geloven en die zelfs een zeer positieve levenshouding hebben. Ze vormen een hechte groep, die elkaar niet in de steek laat. Fijngevoelige film over mensen die het niet makkelijk hebben en die toch een menswaardig bestaan weten op te bouwen. Scenaristen Valerie Curtin en Barry Levinson, die zich baseerden op een verhaal van Todd Walton, vertellen het verhaal met goed gevoel en een relativerende zin voor humor, hoewel ze de echte problemen van gehandicapten uit de weg gaan. De eerste film van Russell sinds zijn, met een Oscar bekroonde, rol in THE BEST YEARS OF OUR LIVES (1946). Laszlo Kovacs tekende voor de fotografie. Gefilmd in Panavision.

credits

Regie:
Richard Donner
Cast:
John Savage, David Morse, Diana Scarwid, Amy Wright, Tony Burton, Bill Henderson, Bert Remsen, Harold Russell, Steve Kahan, Jack O'Leary, Pepe Serna
Camera:
László Kovács
Muziek:
John Barry
Jaar:
1980
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Inside Moves (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken