Verenigde Staten 1989. Horror van Dominique Othenin-Girard. Met o.a. Wendy Kaplan, Donald L. Shanks, Jeffrey Landman, Beau Starr en Betty Carvalho.

VPRO Cinema

Nummer 5 is saai en stom. Van het basis-idee van John Carpenter die ooit nummer 1 maakte, is niet veel meer over. Het zeer irritante moordenaartje Michael Myers is verbonden aan zijn negen-jarig nichtje Jamie (Harris), die epilepsie-aanvallen krijgt, zodra hij erop uit trekt om een slachtoffer te maken. De van logica verstoken film is doorspekt van seks en geweld en appeleert met bloedige scénes van half ontklede en half- naakte dames aan de primitieve instincten van een voyeuristische kijker. Het ongeïnteresseerde spel van Pleasence doet vermoeden dat hij zo langzamerhand versleten is voor de rol en de film met de weinig stijlvolle regie herbergt slechts een scéne, die de moeite waard is: als Kaplan de moordenaar houdt voor haar vriend met wie zij in de auto wil gaan vrijen. Een buitenstaander ziet overigens het verschil met FRIDAY THE THIRTEENTH bijna niet meer. Ook bekend als HALLOWEEN 5 - THE REVENGE OF MICHAEL MYERS.

credits

Regie:
Dominique Othenin-Girard
Cast:
Wendy Kaplan, Donald L. Shanks, Jeffrey Landman, Beau Starr, Betty Carvalho, Tamara Glynn, Ellie Cornell, Danielle Harris, Donald Pleasence, Don Shanks
Scenario:
Michael Jacobs (I), Dominique Othenin-Girard, Shem Bitterman
Productie:
Ramzi Thomas
Camera:
Robert Draper
Muziek:
Alan Howarth
Montage:
Jerry Brady, Charles Tetoni
Overig:
Alan Howarth
Jaar:
1989
Alt. titels:
Halloween 5 - The Revenge of Michael Myers
Genres:
Horror
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Halloween 5 (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken