Frankrijk 1975. Sciencefiction van Jérôme Laperrousaz. Met o.a. Terence Stamp, Jeanne Moreau, Frederik van Pallandt, Gabriella Rystedt en Agnès Stévenin.

VPRO Cinema

Een beroemd filmacteur heeft sinds de dood van zijn vrouw zijn levenslust verloren. Een collega, tevens ex-geliefde haalt hem namens een experimenteel wetenschappelijk instituut over om proefkonijn te zijn voor de eerste reis-door-de-tijd. Het SF- uitgangspunt is aanleiding voor een psychedelische filmervaring waarvan geluids- en beeldeffecten op de tv weinig effect zullen hebben, op reeks imponerende landschappen na. De fysieke inzet van Stamp is bewonderenswaardig, maar men is zozeer vergeten een rol voor hem te verzinnen dat hij onder zijn eigen naam moet optreden. De film is een verwarde variatie op het thema Orfeus. Schitterende beelden van Jimmy Glasberg op locatie in Mont-Saint- Michel en Ethiopië. Ook bekend onder de titel PLEURS.

credits

Regie:
Jérôme Laperrousaz
Cast:
Terence Stamp, Jeanne Moreau, Frederik van Pallandt, Gabriella Rystedt, Agnès Stévenin, Yannis Thomas, Frank Holman, Bob Traynor
Muziek:
David Horowitz, Jean Guillou, Patrick Vian
Jaar:
1975
Alt. titels:
Pleurs
Genres:
Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Hu-man (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken