Verenigde Staten 1972. Mysterie van Peter Hyams. Met o.a. Barbara Bain, Gianni Russo, Walter Burke, Lou Wagner en Lou Cutell.

VPRO Cinema

Fatale blondine Bain huurt privé-detective Boone en zijn assistent Dunn in om haar verdwenen verloofde op te sporen. Wanneer ze hem vinden ligt hij op de grond, na nogal hardhandig uit een raam te zijn geduwd. Ze ontdekken dat hij is opgeruimd in opdracht van nachtclubeigenaar Buono, die hij had bestolen. De zaak wordt ingewikkelder wanneer blijkt dat de opdracht al vóór de diefstal werd gegeven. Ongewone maar uitstekend opgebouwde hulde aan de film noir, die volledig de sfeer ademt van de grote klassiekers in het genre. De handeling speelt zich dan ook af in het L.A. van 1946. De dialogen zijn leuk en bijzonder spitsvondig. Het duo van de ruwe Boone en de immer bange dwerg Dunn is praktisch volmaakt, en Buono brengt een knappe persiflage op Sidney Greenstreet.

credits

Regie:
Peter Hyams
Cast:
Barbara Bain, Gianni Russo, Walter Burke, Lou Wagner, Lou Cutell, John Lawrence, Don Calfa, Gianni Rutto, Michael Dunn, Victor Buono, Richard Boone
Camera:
Earl Rath
Muziek:
Jan Daley
Jaar:
1972
Genres:
Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Goodnight, My Love (1972) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken