Verenigde Staten 1979. Experimenteel van Robert Altman. Met o.a. Carol Burnett, Glenda Jackson, James Garner, Lauren Bacall en Dick Cavett.

VPRO Cinema

Altman gaat over de kop met goed bezette, aantrekkelijke, maar volkomen van grappen gespeende politieke satire over een conventie van macrobiotische fanaten in Florida, die een nieuwe voorzitter voor hun vereniging moeten kiezen. De kandidaten zijn de excentrieke Bacall, een schrijfster van bestsellers, en voedingsdeskundige Jackson. De een is conservatief en de ander progressief. Temidden van het gekonkel om de macht in deze miljoenenbusiness van de gezonde voeding, staat de onafhankelijke kandidaat Dr. Dooley, die ook niet geheel onkreukbaar is. Het verhaal dat compleet is met een Watergate-affaire, is als film ver onder het niveau van NASHVILLE en A WEDDING. Woodard is tamelijk leuk in haar rol als de hotelemployée, die haar geduld niet verliest, maar kan de film absoluut niet redden, die twee jaar op de plank lag voor hij uitgebracht werd. H.E.A.L.T.H. betekent Happiness, Energie, And Longlivity Through Health.

credits

Regie:
Robert Altman
Cast:
Carol Burnett, Glenda Jackson, James Garner, Lauren Bacall, Dick Cavett, Paul Dooley, Henry Gibson, Alfre Woodard, Donald Moffat, Diane Stilwell
Jaar:
1979
Alt. titels:
Health, Der Gesundheits-Kongre§
Genres:
Experimenteel, Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

H.E.A.L.T.H. (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken