Verenigde Staten 1964. Western van R.G. Springsteen. Met o.a. Tony Young, Dan Duryea, Madlyn Rhue, Jo Morrow en R.G. Armstrong.

VPRO Cinema

Young, de zoon van acteur Carleton Young, werd door de tv- westernserie [KL]Gunslinger[KLE] in 1961 een begrip. Universal startte een serie die echter tot twee delen beperkt bleef (de tweede was TAGGART) - en dat is heel betreurenswaardig, want Young was een perfecte westernacteur. Hij is de marshal die wil trouwen met Rhue. Hij stelt dat uit nadat hij de zoon van Armstrong, zijn pleegvader en tevens een rijke rancher, moest neerschieten. Diens voorman Duryea weet Young te pakken te krijgen en laat zijn revolverhand door Fluellen opereren en verminken. In werkelijkheid doet de dokter het echter niet. Duryea steelt Armstrongs vee, waarbij deze om het leven komt, en gaat ervandoor met Morrow die hij door de Indianen laat scalperen. Dan volgt de confrontatie met Young. Gordon Kay produceerde en Charles Irwin en Robert Craighton Williams schreven naar een verhaal van Irwin. Ellis Carter deed het camerawerk.

credits

Regie:
R.G. Springsteen
Cast:
Tony Young, Dan Duryea, Madlyn Rhue, Jo Morrow, R.G. Armstrong, Joel Fluellen, Carl Reindel, Mickey Simpson, George Murdock, Michael Carr
Schrijver:
Irwin
Jaar:
1964
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

He Rides Tall (1964) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken