Verenigde Staten 1951. Western van Gordon Douglas. Met o.a. Wendell Corey, Macdonald Carey, Ward Bond, Ellen Drew en Bruce Bennett.

VPRO Cinema

Het einde van de Burgeroorlog is aangebroken: er wordt algemene amnestie afgekondigd, en ook Frank (Corey) en Jesse (Carey) James willen amnestie. Bond, een majoor van de Noordelijken, met haat vervuld jegens de Zuidelijken, overvalt hun kamp. Ze verdedigen zich en zijn daarmee opnieuw bandiet. Ze sluiten zich aan bij de Younger broers Cole (Bennett) en Jim (Williams). Dan vindt een aanslag op hun moeder plaats, die daarbij een arm verliest. Ze nemen wraak. Als ze besluiten in Europa rustig te gaan leven, wordt Jesse door Bob Ford in de rug geschoten. Frank Gruber schreef het geletterde scenario en Ray Rennehan verrichtte fraai camerawerk - het enige dat niet klopte waren de acteurs Corey en Carey, die bij het westernpubliek niet goed overkwamen.

credits

Regie:
Gordon Douglas
Cast:
Wendell Corey, Macdonald Carey, Ward Bond, Ellen Drew, Bruce Bennett, Bill Williams, Anne Revere, Edgar Buchanan, Tom Tyler, Paul Fix
Muziek:
Paul Sawtell
Jaar:
1951
Alt. titels:
Great Missouri Raid, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Great Missouri Raid (1951) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken