Zweden 1977. Drama van Lars G. Thelestam. Met o.a. Krister Hell, Mats Lindström, Harriet Andersson, Ann-Marie Gyllenspetz en Berto Marklund.

VPRO Cinema

Pubers hangen in 1957 rond in een snackbar, waar de oudere broer van een van hen de grote held is, omdat hij platen van Elvis Presley en een stiletto heeft meegebracht uit Amerika, waar hij zijn diensttijd bij de marine vervulde. Ondertussen heeft zijn meisje helaas een ander aan de haak geslagen en zijn verbittering hierover en over de gezapige kleurloosheid van het stadje brengt hem tot steeds agressievere stunts. Nostalgie naar de jaren vijftig lijkt in alle westerse landen hetzelfde te zijn. De Zweedse situering van vetkuiven, motorjacks, petticoats en dergelijke is het enige verschil met reeksen andere films. Het spontane spel en de opmerkelijke fotografie van Jörgen Persson schieten toch net te kort om de film op een hoger plan te brengen.

credits

Regie:
Lars G. Thelestam
Cast:
Krister Hell, Mats Lindström, Harriet Andersson, Ann-Marie Gyllenspetz, Berto Marklund, Jan Nielsen, Tina Westin, Li Brȧdhe, Carl-Axel Heikert, Rolf Sohlman
Jaar:
1977
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Sociaal drama
Landen:
Zweden

op televisie
0 uitzendingen

Hempas Bar (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken