Oostenrijk 1931. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Hansi Niese, Attila Hörbiger, Ferdinand Mayerhofer, Maria Waldner en Betty Bird.

VPRO Cinema

Een oude vrouw meent in een soldaat haar zoon te herkennen, die na WO I (1914-18) is teruggekeerd. Deze speelt het spel mee. Niet opvallend geregisseerde eerste film van Otto Preminger, waaraan hij liever niet herinnerd werd, maar die tot zijn schrik veertig jaar later in een retrospectief opdook. Scenario van Siegfried Bernfeld en Artur Berger. Naar een ware gebeurtenis. De enige film die Preminger in Europa heeft gedraaid. Men heeft lang gedacht dat de originele versie van de film verloren gegaan was, maar men heeft in het filmarchief van het Bundesarchiv te Berlijn de negatieven teruggevonden. Deze waren helaas niet compleet. De ontbrekende gedeeltes konden echter aangevuld worden met materiaal uit het Zwitserse filmarchief en daarmee was de film volledig gerestaureerd.

credits

Regie:
Otto Preminger
Cast:
Hansi Niese, Attila Hörbiger, Ferdinand Mayerhofer, Maria Waldner, Betty Bird, Hugo Thimig, Hans Olden, Adrienne Gessner
Scenario:
Siegfried Bernfeld
Muziek:
Walter Landauer, Frank Fox
Jaar:
1931
Alt. titels:
Grosse Liebe, Die
Genres:
Drama
Landen:
Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Die Grosse Liebe (1931) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken