Verenigde Staten 1980. Komedie van Buck Henry. Met o.a. Bob Newhart, Gilda Radner, Madeline Kahn, Richard Benjamin en Bob Dishy.

VPRO Cinema

Omdat de favoriete presidentskandidaat drie dagen voor de verkiezingen verongelukte, werd inderhaast Newhart gekozen om die functie te vervullen. Na een jaar in het Witte Huis heeft hij zich door zijn ijver en zijn kennis van het politieke en administratieve labyrinth opgewerkt tot een algemeen gewaardeerd staatsleider. Op persoonlijk vlak echter verloopt het minder gesmeerd. Leuke parodie op het beroeps- en privé-leven van Amerika's 'eerste familie', met uitstekende prestaties van Newhart als de president, Kahn als zijn bemoeizuchtige vrouw en Radner als hun manzieke dochter. Henry's scenario is niet over de hele lijn geslaagd, maar bevat toch een aantal verrassend plezierige momenten. Camerawerk is van Fred J. Koenekamp.

credits

Regie:
Buck Henry
Cast:
Bob Newhart, Gilda Radner, Madeline Kahn, Richard Benjamin, Bob Dishy, Harvey Korman, Rip Torn, Austin Pendleton, Fred Willard, Julius Harris, Buck Henry
Muziek:
John Philip Sousa, Ralph Burns
Jaar:
1980
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire, Politiek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

First Family (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken