Verenigde Staten 1935. Actiefilm van B. Reeves Eason en Joseph Kane. Met o.a. Grant Withers, Adrian Morris, Ann Rutherford, Robert Warwick en George J. Lewis.

VPRO Cinema

Serial in twaalf hoofdstukken. Dit was het regie-debuut van Kane die vanaf 1926 montageman bij Paramount was. Hij debuteerde nu bij Mascot als regisseur. Dit was de eerste van drie serials en zo`n 115 films die hij naast vele afleveringen van western tv- series zou maken. Withers en Morris (een broer van acteur Chester Morris) zijn mariniers die op jacht gaan naar een misdadiger die alleen bekend is als de Tiger Shark. Hij pleegt sabotage aan de marinebasis. Het scenario is mager, maar de actie is uitstekend. Montage lag in handen van de latere regisseur Joseph H. Lewis, het goede camerawerk was van William Nobles, en Howard Lydecker zorgde voor de speciale effecten. Het was de laatste serial van Mascot. Eigenaar Nat Levine zou samen met Herbert Yates een nieuwe maatschappij oprichten: REPUBLIC - en daar zou de traditie van goede serials worden voortgezet.

credits

Regie:
B. Reeves Eason, Joseph Kane
Cast:
Grant Withers, Adrian Morris, Ann Rutherford, Robert Warwick, George J. Lewis, J. Pat O'Malley, Victor Potel, Jason Robards sr, Warner Richmond, Robert Frazer
Jaar:
1935
Alt. titels:
Fighting Marines, The
Genres:
Actiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Fighting Marines (1935) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken