Verenigde Staten 1992. Horror van Manny Coto. Met o.a. Larry Drake, Holly Marie Combs, Glenn Quinn, Keith Diamond en Richard Bradford.

VPRO Cinema

Drake is de psychopatische zoon van een dokter die in het verleden door een woedende menigte bijna gelyncht werd, omdat hij een sadist was. In de kliniek waar hij verpleegd wordt, kent niemand zijn identiteit en noemt men hem Dr. Giggles vanwege zijn maniakale lachje. Hij ontsnapt en keert hij terug naar zijn geboortedorp om de dood van zijn vader op bloedige wijze te wreken. Een absurd scenario van Coto en Graeme Whifler, dat vol knipoogjes zou moeten zitten, maar die zijn niet te zien. Gevolg: een bloederige prent vol gewelddadige slachtpartijen, koel en grauw gefilmd door Robert Draper. Drake zelf is macaber genoeg, maar zoekt duidelijk een motivatie voor zijn personage. Het beste aan de film is de knappe score van Brian May. Hoe de Prix Spécial du Jury in Avoriaz verkregen werd, is een volslagen raadsel.

credits

Regie:
Manny Coto
Cast:
Larry Drake, Holly Marie Combs, Glenn Quinn, Keith Diamond, Richard Bradford, Michelle Johnson, John Vickery, Nancy Fish, Sara Melson, Zoe Trilling, Denise Barnes, Darin Heames, Deborah Tucker, Doug E. Doug, Patrick Cronin, Cliff De Young
Scenario:
Graeme Whifler, Coto
Productie:
Mike Richardson, Stuart M. Besser
Camera:
Robert Draper
Muziek:
Brian May
Jaar:
1992
Genres:
Horror, Actiefilm, Thriller
Trefwoorden:
Stalk 'n slash-horror, Wraakfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Dr. Giggles (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken