Verenigde Staten 1975. Thriller van Richard T. Heffron. Met o.a. Raul Julia, John Ryan, Phillip Clark, Lucie Arnaz en Edward Asner.

VPRO Cinema

Een jonge vrouw wordt in de gangen van een Newyorks flatgebouw door een onbekende verkracht en vermoord. Er waren minstens zestig getuigen, van wie niemand haar heeft geholpen of de politie inlichtingen kan verschaffen. Julia leidt het onderzoek, en na een anoniem telefoontje van een van de getuigen vindt hij eindelijk een spoor. Deze op een waar gebeurd feit gebaseerde film begint als een aanklacht tegen de lafheid van de mens maar ontpopt zich als een routinematige politiefilm, met een belachelijke achtervolgingsscène op het einde. Het is spijtig dat scenarioschrijver Stirling Silliphant het eerste deel van zijn script niet verder heeft uitgewerkt: dan had de film kunnen aankomen als een vuistslag. Verzorgde fotografie van Gene Polito en een elektronische score van Gil Melé. Ook bekend als THE WOMAN WHO CRIED MURDER.

credits

Regie:
Richard T. Heffron
Cast:
Raul Julia, John Ryan, Phillip Clark, Lucie Arnaz, Edward Asner, Art Carney, Diahann Carroll, Kate Jackson, Cloris Leachman, Tina Louise, Nancy Walker, Eric Braeden, Allyn Ann McLerie, Todd Sussman, John Bryan
Muziek:
Gil Melé
Jaar:
1975
Alt. titels:
Woman Who Cried Murder, The
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Death Scream (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken