Frankrijk/Duitsland/Italië 1990. Thriller van Claude Chabrol. Met o.a. Jan Niklas, Jennifer Beals, Alan Bates, Wolfgang Preiss en Daniela Poggi.

VPRO Cinema

Met de personage van Dr. Marsfeldt, gespeeld door Bates, wilde Chabrol een DR. MABUSE anno 1990 cre[KA3]eren. Deze Dr. Marsfeldt wil het terrorisme als een zachte vorm van totalitarisme aan de wereld opleggen. Ondanks de (hallucinerende) decors van Berlijn van de hand van Wolfgang Hundhammer en het schitterende camerawerk van Jean Rabier is de film toch een mislukking geworden. De argumenten die de regisseur naar voren brengt, zijn soms wat oudbakken (het onophoudelijk aanvallen van de reclame), maar het belangrijkste verschil met de film van Fritz Lang is dat deze laatste echt een Germaanse sfeer ademde. De film van Chabrol - naar een idee van Thomas Bauermeister - daarentegen is een allegaartje van acteurs van allerlei nationaliteiten die allemaal Amerikaans praten. Het resultaat is dan ook niet te pruimen en er zal geen hond zijn die gelooft in dit demonisch bedoelde fabeltje. Scenario van Sollace Mitchell en regisseur Chabrol. Ook bekend als CLUB EXTINCTION.

credits

Regie:
Claude Chabrol
Cast:
Jan Niklas, Jennifer Beals, Alan Bates, Wolfgang Preiss, Daniela Poggi, Hanns Zischler, Peter Fitz, Alexander Radszun, Andrew McCarthy, William Berger, Tobias Hösl, Béatrice Macola, Jean Benguigui, Michael Degen, Benoît Régent
Scenario:
Sollace Mitchell
Muziek:
Mekong Delta, Paul Hindemith
Jaar:
1990
Alt. titels:
Club Extinction, Dr. M
Genres:
Thriller, Sciencefiction, Mysterie
Trefwoorden:
Politiek, SF-Film, Detectivefilm
Landen:
Frankrijk, Duitsland, Italië

op televisie

0 uitzendingen

Docteur M. (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken