Verenigde Staten 1936. Musical van Lloyd Corrigan. Met o.a. Charles Collins, Frank Morgan, Steffi Dunna, Victor Varconi en Luis Alberni.

VPRO Cinema

Dansleraar Collins uit Boston, wordt in 1820 gekidnapt en belandt op een piratenschip. Voor de Californische kust weet hij te ontsnappen maar de dorpelingen, die in hem een zeerover zien, nemen hem gevangen en willen hem ter dood brengen. Met moeite kan hij hen overtuigen dat hij dansleraar is, hij leert de vrouwen van het dorp walzen. De dochter van burgemeeester Morgan, Dunna, wordt op hem verliefd. Melodramatische hutsekluts, die met touwtjes en spuug aan mekaar hangt maar die destijds voor wat sensatie zorgde omdat het na CUCARACHA en BECKY SHARP pas de derde film in technicolor was, een procéé door de RKO- Radiostudio's als een de eersten toegepast werd. Hoewel kleur de nieuwe toverformule voor geldelijk gewin was, bewees deze muzikale film dat men ook met kleur de mist kon ingaan, mede door het gebrek aan een goed scenario en echte sterren. Het leidde tot het faillissement van Pioneer Pictures die samen met RKO het experiment aangegaan was. Pikant detail: Rita Hayworth, toen nog Margarita Cansino, is nauwelijks op de achtergrond als Latijns- Amerikaans dansend dorpsmeisje te herkennen.

credits

Regie:
Lloyd Corrigan
Cast:
Charles Collins, Frank Morgan, Steffi Dunna, Victor Varconi, Luis Alberni, Jack La Rue, Alma Real, William V. Mong, Mitchel Lewis, Cy Kendall, Julian Rivero, H. Waldridge, Vera Lewis, Margareta Cansino, Rita Hayworth
Jaar:
1936
Genres:
Musical, Avonturenfilm, Historische film
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Dancing Pirate (1936) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken