Verenigde Staten 1974. Actiefilm van John Hough. Met o.a. Peter Fonda, Susan George, Adam Roarke, Vic Morrow en Roddy McDowall.

VPRO Cinema

Larry Rayder (Fonda) met grote voorliefde voor snelle auto`s zit constant in geldnood. Hij pleegt met zijn vriend automonteur Deke Sommers (Roarke) een overval op een supermarkt, waarbij ze 150.000 dollar buit maken. Op hun vlucht in de richting van de Mexicaanse grens worden ze voortdurend achtervolgd, maar Larry weet met zijn vaardige stuurmanskunst in uiterste zelfbeheersing zijn achtervolgers telkens weer van zich af te schudden, ondanks het oeverloze geklep van zijn vriendin Mary Cooms (George), die Deke op het randje van een zenuwinstorting drijft. Veel auto's gaan aan puin en er is nauwelijks een rustig moment, maar de film zit vol met stunts, en is goed in zijn soort. Het scenario is van Leigh Chapman, Antonio Santean, James H. Nicholson, die het verhaal schreef naar de roman The Chase van Richard Unekis. Het camerawerk is van Mike Margulies. DeLuxe color, Mono.

credits

Regie:
John Hough
Cast:
Peter Fonda, Susan George, Adam Roarke, Vic Morrow, Roddy McDowall, Fred Daniels, Lynn Borden, Adrian Herman, Kenneth Tobey
Scenario:
Leigh Chapman
Camera:
Michael D. Margulies
Muziek:
Bobby Hart, Jimmie Haskell
Schrijver:
Richard Unekis
Jaar:
1974
Genres:
Actiefilm, Misdaad, Komedie
Trefwoorden:
Road-movie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Dirty Mary, Crazy Larry (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken