Iran 1990. Drama van Masud Kimiai en Massud Kimiai. Met o.a. Faramarz Sedighi, Ahmad Najafi, Golchehreh Sajjadieh, Fariba Kosari en Nersi Gorgia.

VPRO Cinema

Een door de obscure oorlog tussen Irak en Iran ontwortelde oudstrijder stelt zich op als een soort RAMBO als hij door de steenwoestijn van Teheran doolt: hij wreekt zich op zijn zwager, die zijn zuster mishandelt omdat zij geen kinderen kan krijgen; hij bevrijdt een vrouw, die als slavin voor een man moet werken en ontmantelt een atelier van een zwarthandelaar, die kinderen voor zich laat zwoegen in ruil voor onderdak. De film, die in de stijl van een western gemaakt is compleet met een eindgevecht, is echter meer: een noodkreet tegen corruptie, sociale nood en het probleem der weeskinderen. Daarom lieten de censurerende mullahs de film maar een jaartje op de plank voordat hij op het Berlijnse filmfestival in première kon gaan en waar hij een eervolle vermelding van de jury verkreeg. Ook bekend als SNAKE FANG.

credits

Regie:
Masud Kimiai, Massud Kimiai
Cast:
Faramarz Sedighi, Ahmad Najafi, Golchehreh Sajjadieh, Fariba Kosari, Nersi Gorgia, Djalal Moghadam, Ahmad Nadjafi, Faramarz Sadighi, Goltschehre Sadjadieh
Jaar:
1990
Alt. titels:
Snake Fang, Der Bi§ der Schlange
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Iran

op televisie
0 uitzendingen

Dandan-e-Mar (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken