Canada 1991. Drama van Allan A. Goldstein. Met o.a. Michael Ironside, Brad Dourif, Rae Dawn Chong, Bruce Glover en Sheila Paterson.

VPRO Cinema

Ironside speelt een schurk in de gevangenis en Dourif speelt een onhandelbare lastpost. In een nogal bizar therapeutisch experiment worden de personages urenlang letterlijk aan elkaar geketend, om hen geduld en correct gedrag bij te brengen. De acteerprestaties zijn knap (met Dourif in alle opzichten even overtuigend als Daniel Day-Lewis in dezelfde rol in MY LEFT FOOT), en het script, waaraan Ironside meewerkte, trapt niet in de val van al te gemakkelijke pathos. De film gaat verschrikkelijk de mist in met een subplot en ook is het te wijten aan het slot, dat het sterke en aangrijpende drama in een op effectbejag uit zijnde actie-thriller verandert. Alan Aylward schreef mee aan het scenario. Ook bekend als CHAIN DANCE.

credits

Regie:
Allan A. Goldstein
Cast:
Michael Ironside, Brad Dourif, Rae Dawn Chong, Bruce Glover, Sheila Paterson, Shelia Moore, Warden Slade, Scott Andersen, Leslie Carlson, Janne Mortil, Tamsin Kelsey, Norman Browning, R. Nelson Brown
Scenario:
Michael Ironside, Alan Aylward
Camera:
Tobias A. Schliessler
Muziek:
Graeme Coleman
Jaar:
1991
Alt. titels:
Chain Dance
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Ziekenhuisfilm, Gevangenisfilm
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Chaindance (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken