Frankrijk 1991. Drama van François Dupeyron. Met o.a. Dominique Faysse, Thierry Fortineau, Jean-Marie Winling, Roland Amstutz en Chirstophe Pichon.

VPRO Cinema

Een banaal thema, dat in twee woorden is samen te vatten. De liefde op het eerste gezicht tussen een vrouw en een onbekende in de Parijse metro. Ze bedrijven de liefde in een hotelkamer. Zij durft het niet te bekennen aan haar man, want ze voelt voor beiden evenveel passie. Er is gefilmd op een wijze, die niets van doen heeft met een klucht, en dat verandert de zaak. Een zeldzame zuinigheid in het gebruik van middelen om blikken, geheimen en gebaren te vangen, en de niet zozeer ontredderde als wel verwarde en gecompliceerde personages neer te zetten. Tweede film van deze cineast, die dezelfde obsessies in zijn opmerkelijke DROLE D`ENDROIT POUR UNE RENCONTRE tot uitdrukking bracht. Let op de goede decors (Carlos Conti) en de heldere beelden van Yves Angelo. Een fascinerende film, die echter ook wat lang is. Is dat te danken aan de zeer beladen dialogen, die deze filmer tot een epigoon van Eric Rohmer maken? Scenario van de regisseur en camerawerk van Yves Angelo.

credits

Regie:
François Dupeyron
Cast:
Dominique Faysse, Thierry Fortineau, Jean-Marie Winling, Roland Amstutz, Chirstophe Pichon, Steve Kalfa, Coralie Seyrig, Régis Le Rohellec, Daniel Laloux, Yves Nadot, T. Fortineau
Scenario:
François Dupeyron
Muziek:
Jean-Pierre Drouet
Jaar:
1991
Alt. titels:
Coeur qui bat, Un
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Un coeur qui bat (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken