Italië/Frankrijk 1963. Drama van José Bénazéraf. Met o.a. Claudio Gora, Giorgia Moll, Tex Williams, Maria Grazia Buccella en Heidi Balzer.

VPRO Cinema

Een regisseur wil een film over fotomodellen maken en zoekt contact met een sterfotograaf die een onbevangen jonge Zweedse wil lanceren. De filmer en fotograaf komen met de onbegaafde actrice in conflict over de hoofdrolbezetting. Zij wil haar talent bewijzen met een geënsceneerde zelfmoord op een bal masqué. Het filmproject wordt een fiasco, maar uit onbeantwoorde liefde voor de fotograaf kiest de Zweedse toch voor een carrière als model. Door de chaotische combinatie van de verschillende fragmenten en de rol van een regisseur-in-crisis wordt deze film wel vergeleken met Fellini's OTTO E MEZZO, een eer die niet verdiend is. Het camerawerk, van Alain Levent, van barokke scènes en uiteraard fraaie modellen is van hoge kwaliteit en maakt de film tot de uitschieter in het onbestemde oeuvre van Bénazéraf.

credits

Regie:
José Bénazéraf
Cast:
Claudio Gora, Giorgia Moll, Tex Williams, Maria Grazia Buccella, Heidi Balzer, Jean Valmont, Carol Walker, Paul Muller, Ulla Anderson, Béatrice Laforet, Evi Marandi
Muziek:
André Borly
Jaar:
1963
Genres:
Drama, Erotiek
Trefwoorden:
Seks
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Cover Girls (1963) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken