Frankrijk 1979. Drama van François Truffaut. Met o.a. Nathalie Baye, François Truffaut, Patrick Maléon, Jean Dasté en Jane Lobre.

VPRO Cinema

Een journalist van een regionale krant leeft in de jaren twintig volledig in de cultus van zijn jong gestorven vrouw en andere overleden dierbaren. De ontmoeting met een jonge vrouw die op grond van eigen ervaringen zijn gevoelens lijkt te begrijpen, brengt hem bij verdere toenadering in een gewetenscrisis, omdat hij vreest de doden ontrouw te worden met de levenden. Deze zeer persoonlijke, uiterst ingetogen film van Truffaut - naar thema's uit verhalen van Henry James - eist een opperste concentratie: de toeschouwer moet bereid zijn om mee te leven met de innerlijke roerselen van de personages, omdat hij zich anders voornamelijk zal vervelen. Het neutrale acteren van Truffaut zelf is geheel in stijl, maar sluit ook iedere oppervlakkige dramatiek uit.

credits

Regie:
François Truffaut
Cast:
Nathalie Baye, François Truffaut, Patrick Maléon, Jean Dasté, Jane Lobre, Jean-Pierre Moulin, Antoine Vitez, Marcel Berbert, Annie Miller, Jean-Paul Moulin
Muziek:
Maurice Jaubert
Jaar:
1979
Alt. titels:
The Green Room
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie

0 uitzendingen

La Chambre verte (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken