Frankrijk 1980. Drama van Paul Vecchiali. Met o.a. Chantal Delsaux, Jean-Christophe Bouvet, Cécile Clairval, Ingrid Bourgoin en Hélène Surgère.

VPRO Cinema

Een gescheiden vrouw zoekt in haar isolement steun bij haar ex-schoonmoeder, die een troost-programma op de radio heeft. Ze laat zich op advies van een vriendin het hof maken door een toneelspeler, maar krijgt genoeg van zijn bezitsdrang en kiest voor verantwoordelijkheid voor zichzelf en haar kinderen. Een filmexperiment dat in vier dagen werd opgenomen in een gestileerd decor. Zowel om financi[KA3]ele redenen als in de hoop op intensief spontaan acteren van de acteurs. De film geeft een satirisch beeld van vrouwen onderling, die het voor elkaar allemaal veel beter weten, de invloed van de massa-media, de ondoordachte veeleisendheid van de mannen, maar wordt verstoord door overbodige franje: musical-inlassen, referenties aan andere films, en (foeilelijke) kleur-experimenten. De film is afwisselend interessant en ergerlijk, óók omdat hij, ondanks de goedgeschreven dialoog, een abominabele en nauwelijks verstaanbare geluidskwaliteit heeft.

credits

Regie:
Paul Vecchiali
Cast:
Chantal Delsaux, Jean-Christophe Bouvet, Cécile Clairval, Ingrid Bourgoin, Hélène Surgère, Béatrice Bruno, Liza Braconnier, Jacques Gibert, Michel Delahaye
Muziek:
Roland Vincent
Jaar:
1980
Genres:
Drama, Musical, Experimenteel
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Experimentele film
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

C'est la vie (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken