Verenigde Staten 1990. Biografie van Gilbert Cates. Met o.a. Patty Duke, Howard Hesseman, Millie Perkins, Deborah May en Ari Meyers.

VPRO Cinema

De geschiedenis van Patty Duke die in 1962 de jongste actrice werd die een Oscar in de wacht sleepte, dankzij haar rol van Helen Keller in THE MIRACLE WORKER. Het scenario, geschreven door John McGreevey, is gebaseerd op haar autobiografie. We volgen de drie zeer belangrijke stadia in haar leven: de periode rond haar Oscarwinnende rol, het mislukken van haar eerste huwelijk en haar huwelijk met acteur John Astin, inclusief problemen met haar carrière en drugs. De film eindigt op het ogenblik dat ze verkozen wordt tot voorzitster van de Screen Actors Guild. Het laatste gedeelte speelt ze haar eigen rol. Meyers is te zien als de jonge Duke en Robertson is de adolescente. Een indrukwekkend portret van een vrouw, bewonderd als actrice, maar die het dagelijkse leven tot een hel maakte voor zichzelf en haar omgeving. Fotografie was in handen van Mark Irwin.

credits

Regie:
Gilbert Cates
Cast:
Patty Duke, Howard Hesseman, Millie Perkins, Deborah May, Ari Meyers, Jenny Robertson, Arthur Taxier, Karl Malden, Ray Duke
Scenario:
John McGreevey
Muziek:
Garry Sherman
Jaar:
1990
Genres:
Biografie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Call Me Anna (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken