Verenigde Staten 1989. Drama van John Korty. Met o.a. Jill Eikenberry, Richard Masur, Elizabeth Ruscio, Joe Spano en Lew Ayres.

VPRO Cinema

Diane Martin (Eikenberry), een lerares, een voormalige non, uit een provinciestadje wordt verkracht door een lifter, waarna ze zwanger wordt. Ze doet uit angst, maar ook uit na[KA3]iviteit geen aangifte. Ze besluit de baby te behouden, omdat abortus niet overeenstemt met haar overtuiging. Ze wordt vervolgens ontslagen wegens onzedelijk gedrag, omdat haar bekrompen collega`s, het schoolhoofd (Spano) voorop, haar verhaal niet willen geloven! Ze besluit het daar niet bij te laten. Een prozaïsch drama met een voorspelbare afloop. Vrij naar een ware gebeurtenis. Masur is de advocaat van de vakbond voor onderwijzend personeel. Brian Ross schreef het scenario en de behoorlijke fotografie was in handen van Tak Fujimoto. Ook bekend als THE DIANE MARTIN STORY.

credits

Regie:
John Korty
Cast:
Jill Eikenberry, Richard Masur, Elizabeth Ruscio, Joe Spano, Lew Ayres, Anne Schedeen, Charles Kimbrough, Dick Anthony Williams, Salome Jens
Scenario:
Brian Ross
Camera:
Tak Fujimoto
Jaar:
1989
Alt. titels:
Diane Martin Story, The, Cast the First Stone: The Diane Martin Story
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Cast the First Stone (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken