Verenigde Staten 1990. Sciencefiction van Mike Snyder. Met o.a. Irene Cara, Peter Kowanko, Paula Bond, Joseph Culp en Luis Vera.

VPRO Cinema

In de toekomst worden gevangenen veroordeeld tot een verblijf op een verafgelegen eiland, dat door satellieten met een laserstraal wordt bewaakt, zodat iemand die probeert de twee- mijls-zone te passeren wordt neergeschoten door het laserkanon. Bovendien is het diepe water rondom het eiland bezaaid met mensenetende haaien, waardoor ontsnappen uitgesloten is. Cara gaat vrijwillig met haar terroristische en veroordeelde vriend naar het eiland, waar zij snel van elkaar gescheiden raken en bekneld tussen elkaar op leven en dood bevechtende groeperingen. Cara ontsnapt uiteindelijk in de weinig plausible finale, als de technici die de laserkanonnen bedienen haar erdoor laten glippen. Tamme actie van meiden in dierenhuid-bikinis in een strijd op gelijke voet met de kerels. De film doet denken aan TERMINAL ISLAND en was aanvankelijk getiteld PARADISO.

credits

Regie:
Mike Snyder
Cast:
Irene Cara, Peter Kowanko, Paula Bond, Joseph Culp, Luis Vera, Wolf Muser, Christopher Pennock, Laurence Haddon, Wycliffe Young, Big John Studd, Beverly Purcell, Ji-Tu Cumbuka
Muziek:
Kevin Klinger, Bob Mamet
Jaar:
1990
Alt. titels:
Paradiso
Genres:
Sciencefiction, Drama
Trefwoorden:
Gevangenisfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Caged in Paradiso (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken