Verenigde Staten 1938. Drama van Richard Thorpe. Met o.a. Robert Taylor, Edward Arnold, Frank Morgan, Maureen O'Sullivan en William Gargan.

VPRO Cinema

Tommy McCoy (Taylor) heeft snelle vuisten en kan bovendien aardig zingen. Zijn speelzuchtige vader Brian (Morgan) is een zuiplap met grote schulden. Hij profiteert als `manager` van zijn zoon door hem als de boksende zangvogel te promoten. Na een voorspoedige opmars in het bokswereldje treedt Tommy in de ring in Madison Square Garden om de titel voor het middengewicht. Zijn vader heeft met bookmaker Jim Cain (Arnold) een afspraak gemaakt dat Tommy zal verliezen om zijn schulden bij hem te `betalen`, maar Tommy geeft zijn tegenstander zo`n klap, dat hij niet meer opstaat. Voortaan wordt Tommy `Killer McCoy` genoemd. Tommy wil de bokssport vaarwel zeggen, maar zijn vader zit in de klem. Cains concurrent `Pug` Walsh (Pendleton) heeft het spelletje door en wil meeprofiteren of de zaak verlinken en Tommy is verliefd op Cains dochter Sheila (O'Sullivan). Het scenario van Thomas Lennon, George Bruce en George Oppenheimer bevat een vlot verteld verhaal over ambitie, trouw en de American Dream. Uitstekende spelprestaties in het portret van een man wiens karakter gevormd wordt door bittere ervaring. Het camerawerk is van John Seitz. Remake: KILLER McCOY.

credits

Regie:
Richard Thorpe
Cast:
Robert Taylor, Edward Arnold, Frank Morgan, Maureen O'Sullivan, William Gargan, Lionel Stander, Jane Wyman, Donald Barry, Charles D. Brown, Donald Douglas, Isabel Jewel, J. Farrell MacDonald, Nat Pendleton, Gene Reynolds
Camera:
John F. Seitz
Muziek:
Edward Ward
Jaar:
1938
Alt. titels:
Crowd Roars, The, Schnelle Fèuste
Genres:
Drama, Horror, Sportfilm
Trefwoorden:
Melodrama, Splatter movie, Boksdrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Crowd Roars (1938) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken