Verenigde Staten 1954. Drama van Mark Robson. Met o.a. William Holden, Grace Kelly, Fredric March, Mickey Rooney en Robert Strauss.

VPRO Cinema

Bij een noodlanding komt de Amerikaanse advocaat Holden, die als luitenant-vlieger tijdens de Koreaanse oorlog dienst doet, in het water terecht. Hij mag van admiraal March een week doorbrengen bij zijn vrouw Kelly en de kinderen in Japan om weer op verhaal te komen. Na zijn verlof wacht hem een moeilijke missie. Hij moet samen met zijn makkers de bruggen over de Toko- Ri opblazen die van groot strategisch belang zijn. Oorlogsfilm die ten onder gaat aan de ambitieuze pretenties van de makers. Het verhaal stelt weinig voor en alleen de spectaculaire opnames in de lucht zijn boeiend. De opgevoerde moed en opgeklopte zelfopoffering in deze film zijn een soort heldendom dat allang achterhaald is. Valentine Davies bewerkte de lijvige roman van veelschrijver James A. Michener. Fotografie van Loyal Griggs. Een Oscar voor de speciale effecten.

credits

Regie:
Mark Robson
Cast:
William Holden, Grace Kelly, Fredric March, Mickey Rooney, Robert Strauss, Charles McGraw, Keiko Awaji, Earl Holliman, Richard Shannon, Willis B. Bouchey
Camera:
Loyal Griggs
Muziek:
Lyn Murray
Jaar:
1954
Alt. titels:
Bridges at Toko-Ri, The
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Bridges at Toko-Ri (1954) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken