Verenigde Staten 1991. Drama van Michael Fields. Met o.a. Dermot Mulroney, Lili Taylor, Sam Shepard, Burt Young en Valerie Perrine.

VPRO Cinema

Mulroney kan het niet verkroppen dat zijn vader Shepard en zijn moeder Perrine uit elkaar zijn gegaan. Voor de afleiding besluit hij de vrijpostige Taylor van Montana naar Wyoming te brengen, waar zij haar broer, die in de gevangenis zit, wil vrijkopen. Nogal teleurstellende bewerking, door de auteur zelf, van de verhalen Children en Great Falls van Richard Ford. De personages zijn niet sympathiek. De jonge hoofdrolspelers doen hun best maar slagen er niet in enig begrip los te maken in de kijker. De film is als een greep uit het leven, zonder echt begin of einde, wat niet bevredigend werkt. Knappe fotografie op locatie van Elliot Davis en een goede score van Christopher Young vormen de enige positieve punten.

credits

Regie:
Michael Fields
Cast:
Dermot Mulroney, Lili Taylor, Sam Shepard, Burt Young, Valerie Perrine, Bill Pullman, Mary Kay Place, Kevin Tighe, Sheila McCarthy, Delroy Lindo, Benjamin Bratt, Alex Bulltail
Muziek:
Christopher Young
Jaar:
1991
Alt. titels:
Eine unhimmlische Mission
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Road-movie, Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Bright Angel (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken