Verenigde Staten 1989. Avonturenfilm van Robert Ellis Miller. Met o.a. Brooke Shields, Tony Peck, Timothy Dalton, Diana Scarwid en Jeffrey Tambor.

VPRO Cinema

Kunstenaar Peck stapt de strip van Brenda (Shields) binnen om haar over te halen niet te stoppen en wordt meegesleept in haar avonturen als dappere verslaggeefster. Ze moeten achter de uitvinder aan van een nieuwe brandstof, die zich in Zuid-Amerika zou bevinden. Mooi gemaakt, maar het ontbreekt aan een duidelijk verhaal en wat daarvoor moet doorgaan, verzandt. Je krijgt het gevoel dat de makers hun hoofd bij iets anders hadden en dat klopt wel, want de Arabische medefinanciers van deze film bleken achteraf betrokken te zijn bij het wereldwijde fraudeschandaal rondom de BCCI-bank en hadden aanvankelijk geld (wat niet van hen was) gefourneerd omdat ze Brooke Shields zo leuk vonden, maar voldeden later niet meer aan hun verplichtingen. De nog immer durende juridische strijd vertraagde de première: de film bleef drie jaar op de plank liggen. Kortom een mislukking. Naar de strip van Dale Messick.

credits

Regie:
Robert Ellis Miller
Cast:
Brooke Shields, Tony Peck, Timothy Dalton, Diana Scarwid, Jeffrey Tambor, June Cable, Nestor Serrano, Kathleen Wilhoite, Charles Durning, Eddie Albert, Henry Gibson, Ed Nelson
Scenario:
Noreen Stone, James D. Buchanan
Camera:
Peter Stein (II)
Muziek:
Johnny Mandel
Jaar:
1989
Genres:
Avonturenfilm, Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Brenda Starr (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken