Verenigde Staten 1974. Misdaad van Gower Champion. Met o.a. George C. Scott, Joanna Cassidy, Sorrell Booke, G. Wood en Clifton James.

VPRO Cinema

Scott zit opgesloten in een gevangenis voor zeer zware misdadigers. Hij wordt beschermd door de brutale James. Ze worden benaderd door Booke, die mannen zoekt om een bank te overvallen. Scott voelt er niet veel voor om toe te happen. Maar als de volgende dag een bulldozer de weg naar de vrijheid opent, blijft hij niet achter. Vervolg op THE HOT ROCK, met Scott in de rol van Redford. Veel minder spiritueel dan de originele film zit deze toch ook vol met de vreemdste personages. Er schort tevens heel wat aan het ritme van de film, zodat hij, ondanks de korte speelduur, toch nog het gevoel geeft te lang te zijn. Wendell Mayes bewerkte de roman van Donald E. Westlake. Voor het fotografische werk werd beroep gedaan op Harry Stradling Jr. Gedraaid in Panavision.

credits

Regie:
Gower Champion
Cast:
George C. Scott, Joanna Cassidy, Sorrell Booke, G. Wood, Clifton James, Robert Balaban, Bibi Osterwald, Don Calfa, Harvey Evans
Muziek:
John Morris
Jaar:
1974
Alt. titels:
Bank Shot, The
Genres:
Misdaad, Komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Bank Shot (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken