Italiƫ/Frankrijk 1963. Komedie van Marco Ferreri. Met o.a. Marina Vlady, Ugo Tognazzi, Walter Giller, Linda Sini en Riccardo Fellini.

VPRO Cinema

Een veertig-jarige rokkenjager besluit op aandrang van de pastoor eindelijk te trouwen. Hij kiest een deugdzame jonge vrouw uit tot zijn bruid, die na het huwelijk per se een kind wil hebben en hem seksueel volledig uitput, terwijl ook de kerk aandringt op het nakomen van de echtelijke verplichtingen. Als ze zwanger is, laat ze hem nog eenmaal in haar bed toe en dat wordt hem fataal. Een harde en vermakelijke satire op de rolpatronen in het huwelijk en de Italiaanse dubbele moraal kreeg een ideale rolbezetting in de vindingrijke regie en het scenario van regisseur Ferreri dat hij schreef met Rafael Azcona, Diego Fabbri, Massimo Franciosa en Pasquale Festa Campanile naar het verhaal van Goffredo Parise. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Mono.

credits

Regie:
Marco Ferreri
Cast:
Marina Vlady, Ugo Tognazzi, Walter Giller, Linda Sini, Riccardo Fellini, Achille Maieroni, Pietro Tattanelli, Jusupoff Ragazzi, Vera Ragazzi
Scenario:
Marco Ferreri
Camera:
Ennio Guarnieri
Muziek:
Teo Usuelli
Jaar:
1963
Alt. titels:
Ape regina, L', Storia moderna : L' Ape regina, Una, Queen Bee
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Satire
Landen:
Italiƫ, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'ape regina (1963) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken