Oost Duitsland/Duitsland 1987. Drama van Herrmann Zschoche en Hermann Zschoche. Met o.a. Christina Powileit, Johanna Schall, Manfred Gorr, Götz Schubert en Monika Lennartz.

VPRO Cinema

Emancipatie-drama in DDR-stijl over een al vroeg door haar echtgenoot verlaten vrouw met een moeilijk opvoedbaar kind, en een carrière op een onderzoekslaboratorium die niet lukken wil. Ze erft een onverkoopbare en vervallen zeilboot van haar vader, en besluit zich op het herstel van het schip te storten. Als ze in het voorjaar met het schip alleen uitvaart, strandt het op een zandbank; symbolisch. Hoewel het emancipatieprobleem al even kleurloos wordt afgeschilderd als het staatssocialisme, komt het door de kritiekloze houding niet echt uit de verf, maar de film is zeker onderhoudend dankzij goed spel en routine van veteraan-regisseur Zschoche. Naar de gelijknamige roman van Christine Wolter, tot scenario bewerkt door Regine Sylvester. Gefilmd door Günther Jaeuthe.

credits

Regie:
Herrmann Zschoche, Hermann Zschoche
Cast:
Christina Powileit, Johanna Schall, Manfred Gorr, Götz Schubert, Monika Lennartz, Gunther Schoß, Achim Wolff, Mathis Schrader
Muziek:
Günther Fischer
Schrijver:
Christine Wolter
Jaar:
1987
Alt. titels:
Alleinseglerin, Die
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Oost Duitsland, Duitsland

op televisie

0 uitzendingen

Die Alleinseglerin (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken