Verenigde Staten 1961. Fantasy van George Pal. Met o.a. Anthony Hall, Joyce Taylor, John Dall, Frank De Kova en Edward Platt.

VPRO Cinema

Een Griekse visser Demetrios (Hall), redt het leven van prinses Antillia (Taylor) en wordt verliefd op haar. Hij brengt haar terug naar het eiland Atlantis. Ze blijkt de dochter te zijn van de koning en zijn goede daad wordt 'beloond' met gevangenisstraf. Maar de goden hebben hun vloek al uitgesproken over dit oord van ontucht en zedenverwildering. Een Atlantis- fantasie in typische Pal-stijl, ook al zijn de speciale effecten verrassend onverzorgd voor deze specialist. De Italiaanse peplums van die periode stonden ongetwijfeld model, waardoor het geheel niet bepaald geloofwaardig overkomt. Daniel Mainwaring baseerde zijn scenario op een toneelstuk van Sir Gerald Hargreaves. Camerawerk van Harold E. Wellman. Ook bekend als SIREN OF ATLANTIS.

credits

Regie:
George Pal
Cast:
Anthony Hall, Joyce Taylor, John Dall, Frank De Kova, Edward Platt, Edgar Stehli, Bill Smith, Berry Kroeger, Jay Novello, Wolfe Barzell
Scenario:
Daniel Mainwaring
Camera:
Harold E. Wellman
Muziek:
Russell Garcia
Jaar:
1961
Alt. titels:
Siren of Atlantis
Genres:
Fantasy, Sciencefiction
Trefwoorden:
Fantasy, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen