Verenigde Staten 1986. Thriller van Robert Bierman. Met o.a. Lesley Ann Warren, Peter Weller, John Glover, George Loros en Jimmie Ray Weeks.

VPRO Cinema

Warren is experimentele kunstenares. Ze heeft een geniaal idee voor haar nieuwste creatie. Via een advertentie nodigt ze mannen uit die zich op haar antwoordapparaat mogen verontschuldigen voor fouten die ze in het verleden gemaakt hebben. Het is de bedoeling dat ze de reacties in haar kunstwerk verwerkt. Er komen heel wat gruwelijke daden aan het licht, maar een geestelijk gestoorde spant de kroon. Hij belt haar dagelijks op om tot in details te vertellen hoe hij homoseksuelen achtervolgt en vervolgens afschuwelijk verminkt. Zowel een schitterende psychologische thriller als een knappe stijloefening in het B-genre, zonder overdreven gewelddadig te worden. De wisselwerking tussen Warren als de kunstenares en Weller als de ingeschakelde detective werkt uitstekend. Scenario van Mark Medoff en fotografie van Philip Meheux en Freyda Rothstein.

credits

Regie:
Robert Bierman
Cast:
Lesley Ann Warren, Peter Weller, John Glover, George Loros, Jimmie Ray Weeks, Christopher North, Harvey Fierstein, Skye Bassett
Scenario:
Mark Medoff
Muziek:
Maurice Jarre
Jaar:
1986
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Psycho
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Apology (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken