Rachel Joyce schreef met 'De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry' een soort spirituele road novel, vol interessante ontmoetingen en bevrijdende inzichten.

De gepensioneerde Harold krijgt op een dag een briefje van oud-collega Queenie, die in een hospice op haar dood ligt te wachten. Harold schrijft terug, en besluit onderweg naar de brievenbus door te lopen om Queenie op te zoeken, in de hoop dat ze blijft leven totdat hij er is. Een doldwaas idee, want hij woont aan de Engelse zuidkust en zij ruim achthonderd kilometer verderop aan de noordkust.

Rachel Joyce schreef met De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry een soort spirituele road novel, vol interessante ontmoetingen en bevrijdende inzichten. Harold is een brave, kleurloze zestiger die gevangen zit in een liefdeloos huwelijk. Gedurende zijn wandeling ontpopt hij zich tot een moderne pelgrim die het beste in zijn medemens naar boven haalt en langzaam komt hij in het reine met zijn traumatische verleden. Ongeloofwaardig is Harolds reis zeker, maar toch leef je met hem mee als hij, gekweld door blaren en kuitkramp, door de gutsende regen langs de B3344 naar Chudleigh Knighton loopt.