Poëziefestival 18 t/m 20 juli

Vanaf vandaag barst in het hoge noorden van Nederland het 17e Dichters in de Prinsentuin Poëziefestival los. Als voorbereiding, of als pleister op de wonde van het niet aanwezig kunnen zijn, heeft VPRO Boeken items met enkele opvallende gasten van het festival hier verzameld.

Het thema van Dichters in de Prinsentuin 2014 is De oversteek. Op zaterdag en zondagmiddag vindt het festival plaats op zijn vertrouwde plek in de Prinsentuin, in het hart van Groningen. Maar op de openingsdag vrijdag 18 juli 'steekt' het festival over naar een nieuwe locatie: de voormalige Suikerfabriek van Groningen.

Naast vertrouwde programmaonderdelen, zoals  de voordrachten in de befaamde ‘loofgangen’ van de Prinsentuin, zijn er ook nieuwe onderdelen aan het programma toegevoegd. Stadsdichter van Groningen Joost Oomen brengt een muzikale voorstelling met klassieke muzikanten én een brommer op het uitgestrekte terrein van de Groninger Suikerunie: De grote oversteek. Toon Tellegen draagt De optocht integraal voor in de Martinikerk op zaterdagavond en de Zuid-Afrikaanse schrijfster Marlene van Niekerk is te bewonderen op de openingsavond in de Suikerfabriek. Hieronder staan links naar het programma per dag en het programmaboekje:

Progamma vrijdag 18 juli

Programma zaterdag 19 juli

Programma zondag 20 juli

Programmaboekje

Hieronder enkele interviews en artikelen met opvallende deelnemers aan Dichters in de Prinsentuin 2014 uit het VPRO Boeken archief.