Zelf over boeken nadenken is leuk, maar erover praten is nog leuker. Literaire evenementen worden steeds meer bezocht door alle leeftijden. Het is zien en gezien worden voor de liefhebbers. In januari gaat VPRO Boeken dan ook op stap: niet om gezien te worden, maar om te zien.

Wat gaan we doen? Nogal wat. We beginnen deze zondag al in Utrecht. Het streven is: hoe meer evenementen hoe beter, maar mochten we te veel katers overhouden aan al deze literaire avondjes, dan kan het zijn dat er eentje wegvalt. Schroom in dat geval niet er zelf heen te gaan en verrijkt te worden met de geboden hersengymnastiek, zoals men dat zo mooi zegt. Mocht de avond tegenvallen (vast niet), geniet dan vooral van de opgedane levenservaring en een lekker biertje. En laat ons weten hoe jij het vond in het reactieveld hieronder.

Het voorlopige programma:

- Zondag 5 januari: Tastoes Grote Literatuurquiz in Utrecht. Gast: Thomas Heerma van Voss.
- Zaterdag 11 januari: Murakamifest. Boekenclubs en feestje in Amsterdam rondom het nieuwe boek van Haruki Murakami.
- Woensdag 15 januari: Halve finale NK Poetry Slam in Utrecht. Stemmen op de beste poëzieslammers van Nederland.
- Donderdag 16 t/m zondag 19 januri: Writers Unlimited Winternachten in Den Haag, met o.a. leesclub van Wim Brands.
- Vrijdag 24 januari: Literaturfest XIV in Amsterdam. Gasten: Spinvis, Bas Heijne, Herman Koch en Heleen van Rooyen.
- Donderdag 30 januari: 30+30 dichtersmarathon van Stichting Perdu, in Amsterdam. Valt mooi binnen de Poëzieweek 2014.

Die dus. Wij hebben er zin in. Trouwens, voordat we allemaal verongelijkte reacties krijgen van Maastrichtenaren en Zeeuwen: zoals je merkt wonen we in het midden van het land. Heb jij nog leuke tips voor andere steden in andere uithoeken, post die dan in het reactieveld hieronder.

Tot daar, tot dan!