Zondag 26 januari was er geen uitzending van Boeken, en ook in februari kun je beter sportliefhebber zijn dan boekenwurm. Maar je hoeft je zeker niet te vervelen.

In februari komen sportliefhebbers goed aan hun trekken. Zondag 26 januari viel de uitzending van Boeken uit omdat er aandacht was voor de Australian Open, en omdat in februari de Olympische Spelen wordt uitgezonden zal het programma ook dan soms komen te vervallen.

Omdat jullie vast graag weten waar jullie aan toe zijn volgt hier het lijstje met uitzendingen van de komende maand:

- Zaterdag 1 februari, 09.50 uur: de herhaling van de uitzending met Willem Otterspeer. Hoewel hij zei weinig fiducie te hebben in de biografie, besefte Willem Frederik Hermans heel goed dat ook zijn eigen leven na zijn dood onderwerp zou worden van studie. Mede daarom legde hij een immens archief aan, waarin hij alles bewaarde over wat hij schreef, las, zag en meemaakte. De afgelopen tien jaar heeft biograaf Willem Otterspeer zich door dat immense archief heen gewerkt. In de biografie 'De mislukkingskunstenaar' voert Otterspeer ons langs de belangrijkste episoden uit de eerste helft van Hermans' leven.

- Zondag 2 februari, 11.20u: een nieuwe uitzending van Boeken met Rinus Spruit ('Een dag om aan de balk te spijkeren') en Marli Huijer ('Discipline. Overleven in overvloed'). Kijk deze uitzending hier terug.

- 8, 9, 15, 16, 22 en 23 februari: geen herhalingen en geen nieuwe uitzendingen van Boeken in verband met de Olympische Spelen.

- Zaterdag 1 maart: herhaling uitzending Margriet Oostveen ('Knus: Nederland op zoek naar zichzelf' en Jelle Reumer ('De vis die aan land kroop'). Deze aflevering is vanwege de begrafenis van Nelson Mandela op 15 december nooit op zondag uitgezonden, maar alleen op zaterdag. Vandaar dat we deze op zaterdag 1 maart zullen herhalen.

- Vanaf zondag 2 maart, 11.20u: zijn we weer gewoon als vanouds elke zaterdag en zondag op televisie.

Het wordt even afkicken in februari, maar niet getreurd: er valt genoeg te beleven op de Boekensite. Als u Wim en zijn programma mist kunt u onder het kopje 'televisie' ruim 7 jaar aan uitzendingen terugkijken - inclusief de internationale serie Boeken op reis van afgelopen zomer. Ook zullen er nieuwe Smaakmakers van Wim Brands verschijnen. Die over Rinus Spruit bijvoorbeeld. En heeft u eigenlijk al alle tips van Wim gezien? Links vindt u er een paar.

De radiouitzendingen over boeken van Nooit meer slapen lopen gewoon door. Wim Brands is daarin te horen op vrijdag. Met de radiofragmenten terugluisteren uit Brands met Boeken of De avonden is een mens ook wel even zoet. En natuurlijk zijn er altijd genoeg artikelen, columns en leuks van dien aard te lezen op deze website. Het komt dus best wel goed met die boekenwurm.