Op 5 maart wordt in De Brakke Grond in Amsterdam voor het eerst de literaire quiz Qwerty & Azerty georganiseerd. Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, de Nederlandse Taalunie en de VPRO tekenen samen voor de organisatie van deze quiz, waarin teams vragen beantwoorden over Nederlandse en Vlaamse schrijvers.

In Antwerpen werd de quiz de afgelopen twee jaar al met succes gespeeld. Dit jaar volgt ook Amsterdam. Acteur Warre Borgmans, die volgens onze Vlaamse collega’s immer geestig en charmant is, is quizmaster; onze eigen Wim Brands is de juryvoorzitter.

Waarom deze quiz? Dat leggen de collega’s van deBuren graag uit:

‘Waar de Nederlander op zijn toetsenbord de Q van Question aantreft, vindt de Vlaming op zijn klavier de A van Answer. Vlamingen en Nederlanders weten niet zo veel van elkaars schrijvers en literatuur. Alle reden dus om tijdens een gezellige avond op speelse wijze de kennis wat op te frissen. Daarom: Qwerty & Azerty, de Grote Literaire Quiz der Lage Landen.’

Qwerty & Azerty, de Grote Quiz der Lage Landen, vindt plaats op woensdag 5 maart om 19:00 uur in De Brakke Grond in Amsterdam. Wilt u meedoen? Stel dan een team samen van vier personen, vul het inschrijvingsformulier in en stuur dit door. Deelnemen kost tien euro per team van vier personen. De inkomsten gaan naar een goed doel. Inschrijven kan zolang er plaats is. Wanneer u hebt ingeschreven, krijgt u een bevestiging.

Bekijk hier het Facebookevenement voor Amsterdam. Hier die voor Antwerpen. En dit is de website.