Niets ten nadele van onze vorige Sprekende Schrijvers, maar als je de stem van deze week raadt, win je een wel heel mooi boek.

'Geen idee wat ik hiermee win,' begon een van de inzendingen van vorige week, 'maar het is vast leuk.' En daar hebben ze gelijk in. Het is heel simpel: raad de schrijver die hieronder spreekt, en win een (e-)boek van diezelfde auteur.

Raad de schrijver, win een e-book! Stuur je oplossing, samen met je postadres, naar schrijversspreken@vpro.nl. Je kunt meedoen tot maandag 7 april 12.00 uur.

Anna Enquist, die aan het woord was in de eerste Schrijvers Spreken, werd vaak goed geraden. Maar: weinig mensen wisten dat Guus Kuijer aan het woord was in week 2, en ook Armando, de juiste oplossing van week 3, bleek niet zo voor de hand te liggen. Esther Gerritsen en Arnon Grunberg, als oude bekenden van de VPRO, waren niet zo lastig te raden. De stem van Geert Mak veronderstelden wij ook als bekend, maar het aantal goede antwoorden viel wat tegen.

En wie dacht dat de dichteres van vorige week Ester Naomi Perquin was, of Fleur Bourgonje, moet zich toch echt wat meer verdiepen in de Nederlandse poëzie. Die twee lijken niet eens op Ellen Deckwitz! Jeroen van Kan sprak met haar over Hoi feest?, de bundel die eigenlijk een roman had moeten zijn. Luister het hele fragment hier: