Literaire lijstjes zijn er om het debat uit te lokken. Dus presenteert The Post Offline de nieuwe Grote Drie. 'Natuurlijk is de keuze voor een nieuwe literair supertrio arbitrair'.

'Het debuut Clausewitz van Joost de Vries steekt De ontdekking van de hemel naar de kroon’. Volgens Elsbeth Etty, die deze woorden in haar recensie in NRC Handelsblad gebruikte, is De Vries hard op weg om de nieuwe Harry Mulisch te worden. Je kunt als jonge schrijver grote ambities hebben. Maar of iemand ook de nieuwe Harry Mulisch wil worden?

Wat moet een jonge schrijver met zo'n als compliment bedoelde vergelijking? Is dat een eer of juist een belemmering? Die vraag stelt The Post Offline aan drie beloftevolle schrijvers, wier werk - volgens critici - om uiteenlopende redenen aan Mulisch, Hermans en Reve doet denken. En aan Wolkers, hoewel die buiten de klassieke Grote Drie valt.

Literair supertrio of niet, en wel of geen gelijkenissen, daar valt natuurlijk over te twisten... De vraag is vooral: zijn dit soort hoge verwachtingen ooit nog in te lossen? De schrijvers in kwestie (Philip Huff, Joost de Vries en Thomas Heerma van Voss) reageren in onderstaand filmpje.