Begin de dag met een aangename verrassing: onverwacht zijn er vannacht drie ongepubliceerde verhalen opgedoken van J.D. Salinger. Het gaat om een collectie, getiteld ‘Three stories’, met daarin gebundeld ‘Birthday Boy’, ‘Paula’ en ‘The Ocean Full of Bowling Balls’.

Twaalf uur geleden zijn de verhalen voor het eerst online gezet, en het is nog mysterieus waar ze vandaan komen. De ‘leaker’ verklaart aan BuzzFeed Books dat ze op een mysterieuze eBay-veiling aan het licht kwamen. Voorheen waren deze verhalen alleen beschikbaar voor gekwalificeerde onderzoekers en Salinger zelf heeft nooit gewild dat ze gepubliceerd werden. Het ISBN-nummer leidt nergens heen en het boek is dus zeker illegaal gepubliceerd.

Maar dat kan de pret niet drukken voor de echte Salinger-fan, want het is nieuw werk. Het eerste verhaal, ‘The Ocean Full of Bowling Balls’, wordt Salingers beste ongepubliceerde werk genoemd en is een kort verhaal dat gezien kan worden als een prequel bij Cather in the Rye. Het behandelt in detail de dood van Holden Caulfields broer, die in het verhaal Kenneth heet, en niet Allie zoals in het voltooide werk. De andere verhalen staan op zichzelf en geven de lezer meer dan ‘The Ocean Full of Bowling Balls’ het gevoel dat het om werk gaat waar de schrijver graag nog aan had willen schaven.

Bekijk de PDF's hier.