Soms ben je bij een gesprek met een auteur en dan denk je: wat mooi. Die zin, die vat het allemaal samen. Maar dan vergeet je het weer. Schrijfster Kate Gavino had hier ook last van. Ze begon de blog ‘Last Night's Reading’, verzamelt er de beste quotes van schrijvers, en maakt er illustraties bij.

Kate Gavino woont in Brooklyn, studeerde ‘schrijven’ aan het Pratt Institute en leverde bijdragen aan websites als HelloGiggles, The Frisky, Hairpin en XOJane. 'Last Night's Reading' is haar nieuwste project. Aan bod komen onder meer tekeningen en quotes van Donna Tartt, Zadie Smith, Lorrie Moore, George Saunders en Art Spiegelman.

De Huffington Post vroeg de New Yorkse naar haar inspiratie voor het project: ‘mijn inspiratie ontstond door het bezoeken van veel lezingen, waar auteurs zulke geweldige adviezen gaven. Ik wilde er niet alleen maar over tweeten, dus besloot ik om ze te gaan illustreren.’

Op deze manier brengt Gavino twee van haar passies bij elkaar: schrijven en tekenen. Ze heeft geen achtergrond als tekenaar, maar op deze manier hoopt ze haar tekentalent te ontwikkelen. Ze probeerde gewoon wat uit en het werkte. Als je dus geen tijd hebt om de hele opname van een interview van een auteur terug te luisteren, ga dan naar Gavino’s blog. De tekeningen zijn helder, kleurrijk en krachtig.