DBC Pierre is een vaak geziene gast op Crossing Border. 'Licht uit in Wonderland', zijn laatst vertaalde boek, speelt zich af in drie grote steden: Londen, Tokio en Berlijn. Terwijl hij zich een weg baant door de fietsers en trams in Den Haag vertelt hij over zijn band met grote steden.

Wanneer ik om 15 uur in het Mercure Hotel verschijn voor onze afspraak, is Pierre in geen velden of wegen te bekennen. De organisatie verontschuldigt zich: 'Hij zit niet in zijn hotelkamer, en neemt zijn telefoon niet op. De laatste keer dat we hem hebben gezien was vannacht, om vier uur, toen we hem achterlieten op de afterparty...'

Ik ben niet verbaasd. Dirty But Clean Pierre heeft een reputatie hoog te houden. Maar wanneer we uiteindelijk samen door de stad lopen, blijkt hij (ook) heel andere interesses te hebben: exotisch voedsel, chocomel ('The drink of winners') en trams - de voertuigen des doods.

DBC Pierre trad op op Crossing Border 2013. Zijn laatst verschenen boek is een collectie korte verhalen en tekeningen, Petit Mal. Hij werkt momenteel aan een korte roman en een non-fictiewerk over het schrijversambacht.